Αρχείο κατηγορίας: Εκπαιδευτικό Υλικό

Μαΐ 26

Καθημερινή Φυσική

Ιστότοπος που εξηγεί με απλό τρόπο διάφορα θέματα της καθημερινής ζωής από τη σκοπιά της φυσικής. Μερικά θέματα που αναλύει είναι: Γιατί η θάλασσα είναι μπλε. Τι είναι τα ζώδια Οι ορμόνες του έρωτα Πως δημιουργείται το ουράνιο τόξο Η φυσική πίσω από τον Άγιο Βασίλη Η επιστημονική μέθοδος Δείτε τον ιστότοπο.       …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Μαΐ 19

Οπτική Ε’ Δημοτικού

Σχέδιο μαθήματος για τη διδασκαλία της οπτικής στη Ε’ Δημοτικού, με τη χρήση πειραμάτων και animation. Περιλαμβάνει την ευθύγραμμη διάδοση του φωτός και τη χρήση της ανάκλασης και τη ολικής εσωτερικής ανάκλασης για τη μετάδοση πληροφορίας με φωτεινά σήματα μέσα από οπτική ίνα (προσμοίωση του internet). Διαβάστε το μάθημα.      

Μαΐ 19

20 GIFs που διδάσκουν επιστήμη σε δευτερόλεπτα

20 GIF (Graphics Interchange Format – κινούμενες εικόνες) που εξηγούν πολύ παραστατικά θέματα των φυσικών επιστημών και των μαθηματικών. Στην εικόνα η κβαντική ανύψωση (quantum levislation). Δείτε τα εδώ.          

Μαΐ 14

Edu Tech Tools

Εκπαιδευτικά παιχνίδια και εφαρμογές με τη χρήση της τεχνολογίας Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality, AR). Τρέχουν σε κινητά και tablets. Μερικές εφαρμογές είναι: Ανθρώπινο Σώμα Ηλιακό Σύστημα Παγκόσμια Γεωγραφία Γεωμετρικά Σχήματα   Δείτε τα εδώ.        

Παλαιότερα άρθρα «