Αρχείο κατηγορίας: Πολυμέσα

Μαΐ 19

Οπτική Ε’ Δημοτικού

Σχέδιο μαθήματος για τη διδασκαλία της οπτικής στη Ε’ Δημοτικού, με τη χρήση πειραμάτων και animation. Περιλαμβάνει την ευθύγραμμη διάδοση του φωτός και τη χρήση της ανάκλασης και τη ολικής εσωτερικής ανάκλασης για τη μετάδοση πληροφορίας με φωτεινά σήματα μέσα από οπτική ίνα (προσμοίωση του internet). Διαβάστε το μάθημα.      

Μαΐ 19

20 GIFs που διδάσκουν επιστήμη σε δευτερόλεπτα

20 GIF (Graphics Interchange Format – κινούμενες εικόνες) που εξηγούν πολύ παραστατικά θέματα των φυσικών επιστημών και των μαθηματικών. Στην εικόνα η κβαντική ανύψωση (quantum levislation). Δείτε τα εδώ.          

Μαΐ 14

Edu Tech Tools

Εκπαιδευτικά παιχνίδια και εφαρμογές με τη χρήση της τεχνολογίας Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality, AR). Τρέχουν σε κινητά και tablets. Μερικές εφαρμογές είναι: Ανθρώπινο Σώμα Ηλιακό Σύστημα Παγκόσμια Γεωγραφία Γεωμετρικά Σχήματα   Δείτε τα εδώ.        

Μαΐ 05

Ένας πρωτότυπος τρόπος διερεύνησης των κρούσεων

Ένα σχεδόν «μαγικό» πείραμα που μπορεί γίνει πολύ εύκολα είναι το εξής: Πάρτε ένα μπαλάκι του τένις και τοποθετήστε το πάνω σε μια μπάλα του μπάσκετ. Η μπάλα του μπάσκετ έχει αρκετά μεγαλύτερη μάζα από το μπαλάκι του τένις. Αφήστε τις δυο μπάλες να πέσουν στο πάτωμα προσέχοντας έτσι ώστε η μικρή μπάλα να μην ξεφύγει από …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Παλαιότερα άρθρα «