Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός EUSO 2015

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών ? ΠΑΝΕΚΦΕ (http://panekfe.gr/) διοργάνωσε για έβδομη συνεχή χρονιά τον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών ? EUSO 2015.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ που γεννήθηκαν μετά την 01-01-1998 (Α΄ και Β΄ τάξης).

Είναι ο μοναδικός διαγωνισμός που οι μαθητές εξετάζονται:

  • Εργαστηριακά, σε πειραματικές πρακτικές στο εργαστήριο
  • Διεπιστημονικά, στη Φυσική τη Χημεία και την Βιολογία
  • Ομαδοσυνεργατικά, σε τριμελείς ομάδες και όχι ως άτομα

Οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί διεξήχθησαν στις Φεβρουαρίου 2015 στην Αθήνα (ΕΚΦΕ Αιγάλεω) για  τις ομάδες της  νότιας  Ελλάδας  και στη Θεσσαλονίκη (ΕΚΦΕ Κέντρου Θεσσαλονίκης) για τις ομάδες της βόρειας Ελλάδας. Στους δύο διαγωνισμούς συμμετείχαν, με δικά τους έξοδα, τριμελείς ομάδες μαθητών από 78 σχολεία της χώρας (50 στην Αθήνα και 28 στην Θεσσαλονίκη) που προκρίθηκαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς όπου έλαβαν μέρος 398 σχολεία με 469 ομάδες και 1407 μαθητές. Από το νομό Εύβοιας συμμετείχαν το 1ο λύκειο Αλιβερίου και το λύκειο Ψαχνών.

Στην Νότια Ελλάδα το 1ο βραβείο και το εισιτήριο για τη 13ηΕυρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, κατέλαβε η μαθητική ομάδα του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Αναβρύτων με τους Ιάσων Μηλιώνη, Δημήτριο Μπράλιο και Κωνσταντίνο – Μάριο Λιώση. Τη 2η  θέση κατέλαβε η ομάδα του S’ Catherine’s British School με τους μαθητές Στρατής Μάρκου, Γιώργος Παπασωτηρίου, Δημήτρης Χαρίτος ενώ τη 3η θέση κατέλαβε η ομάδα του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης με τους μαθητές Δέσποινα Ζαμπετάκη, Μαρία ? Φωτεινή Καλλιμάνη και Αχιλλέα Λασκαράτο.

Στη Βόρεια Ελλάδα, τη πρώτη θέση και το εισιτήριο για τη 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, κατέλαβε η μαθητική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Σερρών με τους Ζήση Καμά, Φωτεινή Κρατούνα και Αθανάσιο Μούτσιο. Τη 2η  θέση κατέλαβε η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας Βόλου με τους μαθητές Ελευθέριο Κόκκινο, Αγαθή-Ειρήνη Πολυχρόνη και Νικολέτα Πατατούκου ενώ τέλος τη 3η θέση κατέλαβε η ομάδα του 18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με τους μαθητές Σταματία Ανδριά, Αγγελική Διαμάντη και Ελισσάβετ Φασούλα.

Οι ομάδες του 3ου  ΓΕΛ Σερρών και του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Αναβρύτων θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη  13η  Ευρωπαϊκή  Ολυμπιάδα  Φυσικών Επιστημών – EUSO 2015 που θα διεξαχθεί στο Klagenfurt της Αυστρίας από τις 27 Απριλίου έως 3 Μαΐου 2015. Τα θέματα, τα αποτελέσματα καθώς και άλλες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΚΦΕ, http://panekfe.gr/.

Δείτε τα θέματα.

Δείτε φωτογραφίες από το διαγωνισμό της Νότιας Ελλάδας.

Δείτε βίντεο από το Διαγωνισμό της Νότιας Ελλάδας (1 ώρα).

 Δείτε τη κατάταξη των σχολείων στη τελική βαθμολογία. Τα σχολεία αναφέρονται ονομαστικά μέχρι το 10ο. Μετά αναφέρεται μόνο η βαθμολογία τους. Αν ένα σχολείο ξέρει τη βαθμολογία του μπορεί να βρει και τη θέση κατάταξης του. Επίσης στα αρχεία με τα θέματα υπάρχει και ο τρόπος βαθμολόγησης, άρα μπορεί κάθε σχολείο να καταλάβει από που χάθηκαν οι μονάδες.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα