Το λύκειο Αμαρύνθου στο Athens Science Festival 2016

Οι  φυσικές επιστήμες δεν είναι μόνο διαγράμματα και εξισώσεις  που δυσκολεύουν τα παιδιά , είναι και ο κόσμος της ανακάλυψης , ένας κόσμος που σε μυεί σε μια νέα διάσταση . Εκεί που το ανεξήγητο για σένα μεταμορφώνεται σε φυσιολογικό, το εξωπραγματικό σε αληθινό.

Αρκεί ν? αποφασίσεις να βουτήξεις στο θαυμαστό κόσμο τους κι εκείνος θα ξεδιπλωθεί μπροστά σου και θα σου κόψει εισιτήριο για ένα ταξίδι αξέχαστο, ονειρικό.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Αμαρύνθου με τη βοήθεια του καθηγητή Φυσικής, Κακόγιαννη Γεώργιου και του καθηγητή Χημείας, Σμαραγδάκη Μιχαήλ , προετοίμασαν είκοσι πειράματα  με απλά μέσα και εντυπωσιακό αποτέλεσμα και πήραν μέρος στις δράσεις του Athens Science Festival , Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας  που διοργανώνεται  στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων , στο ΓΚΑΖΙ . Το  φετινό Athens Science Festival  ήταν το τρίτο και διήρκεσε από την Τετάρτη 5 Απριλίου  μέχρι  και  την Κυριακή  10 Απριλίου  2016.

Οι  μικροί «Μάγοι» της Α΄ τάξης του  Γενικού Λυκείου Αμαρύνθου επί πέντε ώρες , από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι  , καθήλωσαν εκατοντάδες επισκέπτες , που κατέκλυσαν τον εργαστηριακό τους πάγκο , προκαλώντας το θαυμασμό μικρών και μεγάλων με τα «μαγικά κόλπα» της Επιστήμης .

Διαβάστε περισσότερα.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.

Διαβάστε λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των πειραμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα