Μετατρέψτε το κινητό σας σε web camera

ΚΑΝΤΕ το SMARTPHONE σας, ΚΑΜΕΡΑ για τον Η/Υ σας και ΔΕΙΞΤΕ στους ΜΑΘΗΤΕΣ τι γράφετε ΣΑΝ ΣΕ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ .

Θα χρειαστείτε την εφαρμογή DroidCam Wireless Web camera κατεβασμένη και στο κινητό (από το Play store) και στον Η/Υ. Όταν τη κατεβάζετε στο κινητό σας δίνει ένα ΙΡ που πρέπει να περάσετε στον Η/Υ.
Η εφαρμογή https://www.dev47apps.com/

Όταν εγκαταστήσετε την εφαρμογή στην εικόνα στο Webex αυτή θα υπάρχει και η επιλογή DroidCam

Δείτε αυτό το video. https://www.youtube.com/watch?v=VMLvbVgRftA
Όταν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις την ανοίγεις και στα δύο (κινητό και Η/Υ) και πατάς start από το Η/Υ. Καλό είναι κινητό, Η/Υ και router με wifi να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο, αλλά δεν είναι και απαραίτητο.
Μετά θα χρειαστείς ένα στήριγμα για το κινητό σε ύψος 30 cm πάνω από σημείο του γραφείου που θα γράφεις (δες φωτο).

(Α, Β blue tac και Γ βιβλίο κόντρα στη πλάτη του επίπλου για θήκη για το χαρτί. Δ βάση στήριξης κινητού σε βραχίονα που είναι πιασμένος με μανταλάκι στο γραφείο.
Ε πολύμπριζο για το πορτατίφ και το κινητό. Ζ Ο βραχίονας ολόκληρος.

Όταν μπεις στο webex και κάνεις share, σου δίνει πολλές επιλογές (δες φωτο share webex). Μια από αυτές (δεν φαίνεται στη φωτο) θα είναι το Droid Cam. Την επιλέγεις και βλέπουν οι μαθητές τι γράφεις.
Υπάρχει μια δυσκολία όταν αλλάζεις οθόνες στο share. Μπορεί να χαθεί η Droid Cam. Μπορείς να τη ξανανοίξεις, αλλά υπάρχει ένα χάσιμο χρόνου, που μπορεί όμως να φταίει για αυτό ο Η/Υ μου ή το δίκτυο.
Μπορεί αν ο Η/Υ σου είναι αργός, να χρειαστεί να περιμένεις (δεν σου λέει περίμενε). Μην απογοητευτείς, θα συνδεθεί. Εμένα μου φάνηκε εύκολο.