Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το πείραμα του CERN στη Χαλκίδα

10 Μαρτίου 2016 @ 09:00 - 13:30

Το ΕΚΦΕ , το 4ο και το 5ο γυμνάσιο Χαλκίδας διοργανώνουν τη Πέμπτη 10 Μαρτίου εκδηλώσεις για το πείραμα του CERN. Οι εκδηλώσεις θα έχουν τη μορφή δίωρου μαθήματος που στηρίζεται πάνω σε ψηφιακό σενάριο που έχει γράψει η ομάδα της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών κας Χριστίνας Κουρκουμέλη και σε μια εφαρμογή flash  που προσομοιώνει τον επιταχυντή του πειράματος.

Οι μαθητές θα ρυθμίσουν την ένταση των μαγνητών ώστε να προωθούν τα και να επιταχύνουν τα πρωτόνια σε κυκλική τροχιά, όπως γίνεται και στο πραγματικό πείραμα. Επίσης θα παρακολουθούν το μάθημα μέσα απόν Η/Υ, θα βλέπουν σχετικά βίντεο και φωτογραφίες και θα απαντούν σε ερωτήσεις κατανόησης. Οι απαντήσεις τους και ο χρόνος που αφιέρωσαν σε κάθε ερώτηση θα καταγραφεί ηλεκτρονικά και θα αναλυθεί κατόπιν από το καθηγητή στατιστικά, δείχνοντας του τις αδυναμίες της τάξης του. Τα σενάρια είναι γραμμένα με τις σύγχρονες αρχές της παιδαγωγικής και με τη χρήση εργαλείου συγγραφής (authoring tool) ειδικό για τις φυσικές επιστήμες.

 

Το μάθημα θα το παρουσιάσουν οι συνεργάτες της κας Κουρκουμέλη, κα Βουρίδου και κος Βασιλειάδης και θα το παρακολουθήσουν 20 μαθητές στο 4ο γυμνάσιο και 20 μαθητές στο 5ο γυμνάσιο.

Δείτε τα σενάρια

σενάριο για γυμνάσιο Let’s accelerate particles (greek)

σενάριο για λύκειο HYPATIA Demonstrator (greek)

σενάριο για δημοτικό ALL that MATTERS (greek)

Δείτε την εφαρμογή flash: “LHC game”

 

Τα σενάρια υπάρχουν και στα αγγλικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
10 Μαρτίου 2016
Ώρα:
09:00 - 13:30
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

4ο και 5ο γυμνάσιο Χαλκίδας
Τηλέφωνο:
22210-79557